Overslaan ga naar hoofdinhoud

Customer Support medewerker - Customer Support Center

Zaventem, Vlaams Gewest - Ontdek meer over deze locatie Klantenservice Fulltime

Vacature omschrijving

WIE JE BENT

IKEA Customer Support Center is op zoek naar nieuwe medewerkers! Ons doel? Om je talent te identificeren en verder te ontwikkelen!

Jij bent...

Iemand die het leuk vindt om klanten te helpen? Durf jij keuzes te maken en krijg je energie van het meedenken over slimme home furnishing oplossingen? Dan ben jij waarschijnlijk onze nieuwe Customer Support medewerker!

• Je hebt ervaring met klantcontact en bent communicatief sterk.
• Je durft zelf beslissingen te nemen en neemt verantwoordelijkheid.
• Je bent klantgericht en je kan je gemakkelijk aanpassen aan de verschillende vragen van de klant. Je kan je gemakkelijk inleven bij onze klanten en je zorgt ervoor dat de klant zich altijd gehoord en begrepen voelt.
• Je beheerst het Nederlands of Frans uitstekend, zowel schriftelijk als mondeling en je hebt een basis in de andere landstaal Nederlands of Frans.
• Je staat stevig in je schoenen, problemen zie jij eerder als uitdagingen die de best mogelijke oplossing verdienen.
• Je bent administratief sterk.
• Je bent bereid om te werken in shiften en op zaterdagen, incl wettelijke vergoedingen.

WAT JE DAGELIJKSE WERKZAAMHEDEN ZULLEN ZIJN

Tijdens je werkdag beantwoordt je vragen van klanten over onze producten of diensten via telefoon, e-mail of chat. De vragen die binnenkomen, zijn divers. Zo is het mogelijk dat de klant jou belt voor advies over het installeren van een nieuwe keuken, een klacht over een beschadigd artikel, ontbrekende onderdelen of een vertraagde levering. Jij bent bij gesprekken voorbereid op elke mogelijke reactie van de klant. Bij elk gesprek bezorg jij de klant uiteindelijk een ‘twinkle in the eye’. Jij bent degene die bepaalt hoe de vraag of het probleem van de klant opgelost gaat worden.

Wij bieden je ook de mogelijkheid om te telewerken, ook in combinatie met een customer service satelliet kantoor in een IKEA locatie in België. Het Customer Support Center van IKEA, niet je klassieke call center!

ONS TEAM BINNEN IKEA

Wij zijn wereldleider op het gebied van woninginrichting en zijn trots op onze waarden en Zweedse cultuur. Samen werken we elke dag aan onze visie om een beter dagelijks bestaan voor zoveel mogelijk mensen te creëren.
Het Customer Support Center is hét aanspreekpunt voor alle klanten die winkelen in onze webwinkel IKEA.be of in één van onze 8 vestigingen.

SOLLICITEER NU!

Wij bieden je een onbepaalde duur contact aan tussen 25 en 36u/week. Je plaats van tewerkstelling is Zaventem, maar je kan bij ons ook telewerken, ook in je eigen regio. Na een grondige training, verspreid over verschillende maanden, kan je telewerken. Wij voorzien jou het nodige materiaal inclusief bureau, lamp en bureaustoel.

Naast een competitief salaris bieden wij je tal van extra-legale voordelen aan waaronder een IKEA bonus, extra verlof, telewerkvergoeding, hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, een bedrijfsrestaurant met zeer democratische prijzen, privé ongevallenverzekering, 15% personeelskorting, Eco-cheques team events en vooral veel opleidingen en doorgroeimogelijkheden.