Overslaan ga naar hoofdinhoud

Rooster Planner

Barendrecht, Zuid-Holland - Ontdek meer over deze locatie Personeel & Organisatie Fulltime

Vacature omschrijvingBen jij de analytische en gestructureerde persoon die goed is in organiseren en plannen? Voor onze afdeling People & Culture (HR) zijn we op zoek naar een Planner voor 24-36 uur per week.

Plannen is meer dan alleen “een rooster maken”. Het is een kunst om een optimaal rooster te creëren van mensen en middelen op de juiste tijd en locatie én binnen de geldende regels. Hierbij moet je als planner rekening houden met de wensen en eisen van verschillende belanghebbenden, zoals: werkgever, managers, OR-leden, werknemers en klanten.


1. Je kan goed plannen en organiseren:
Als planner is het een must om jouw eigen werk goed te kunnen plannen en te organiseren. In een dynamische omgeving waar je te maken hebt met acute problemen of veranderingen, is het essentieel om het overzicht te behouden.

2. Je fungeert als een spin in het web:
Je fungeert als een spin in het web. Planners hebben contact met tal van collega’s binnen IKEA in het kader van verschillende processen. Deze contacten bepalen voor een groot deel de rol van de planner in het gehele proces. Het is hierbij van belang om te kunnen schakelen, om de belangen van verschillende partijen tegen elkaar af te wegen, de afdelingen te betrekken in het planningsproces en hen te helpen de juiste beslissingen te nemen. Samenwerken met je collega’s is een must om tot goede resultaten te komen.

3. Je neemt initiatief:
Kansen signaleren en ernaar handelen is wat jij als planner graag doet. Het gaat hierbij niet enkel om het blussen van kleine brandjes, maar je draagt ook bij aan procesverbetering op de langere termijn.

4. Je bent communicatief vaardig:
De druk is hoog, iedereen trekt aan je. Als planner moet je dan ook communicatief vaardig zijn om ideeën en meningen aan anderen kenbaar te maken. Heldere communicatie is hierbij key.

5. Je bent stressbestendig:
Als planner moet je effectief blijven presteren onder tijdsdruk. Het kan voor komen dat er onverwachts een werknemer uitvalt door ziekte of dat een manager last minute andere wensen heeft. Het is de taak en verantwoordelijkheid van de planner om hierop te anticiperen en snel een oplossing te vinden. Hiervoor is het essentieel om goed te kunnen presteren in een stressvolle situatie. Verder moet je als planner goed kunnen omgaan met tegenslag of weerstand.

6. Je hebt een probleemoplossend vermogen:
De planner ziet als geen ander in waar het probleem ligt en hoe dit opgelost kan worden. Uiteraard worden de oplossingen aangedragen op grond van gemaakte probleemanalyses. De ideale planner heeft namelijk een analytisch vermogen waar je u tegen zegt. Verder moet je als planner het klantbelang, bedrijfsmatig belang en het belang van de medewerkers allemaal meenemen in de keuzes die je maakt.

Als je in deze rol bij ons aan de slag gaat dan kan je o.a. het volgende van ons verwachten:

- Je komt te werken in een gezellig team met twee collega planners. Samen zorgen jullie ervoor dat alle medewerkers een optimaal rooster krijgen.
- Een 24 -36 uurs contract, met een salaris in schaal 8 conform de cao van IKEA, aangevuld met o.a. een dertiende maand.
- Oneindig veel ontwikkelingsmogelijkheden: als jij groeit doet IKEA dat ook.
- Een grote IKEA store waar geen dag hetzelfde is en je je nooit hoeft te vervelen.


Ben je enthousiast geworden en zie jij jezelf in deze rol? Fantastisch! Upload je CV en geef in jouw motivatiebrief (je motivatiebrief voeg je toe in het uploadveld onder “Deel wat meer” op de sollicitatiepagina)in ieder geval antwoord op de volgende 2 vragen:
• Wat spreekt je aan in deze vacature en kan je dit toelichten?
• Kan je aangeven waarom je verwacht dat IKEA en jij een goede match zijn?


Een integriteitcontrole via het waarschuwingsregister van de Stichting Fraude Aanpak Detailhandel is onderdeel van de sollicitatie procedure.

Wij kijken al uit naar je sollicitatie!