Overslaan ga naar hoofdinhoud

Verkoper Keukens (32-40 uur)

Amersfoort, Utrecht - Ontdek meer over deze locatie Sales & Commercieel Fulltime

Vacature omschrijving

WIE JE BENT

De juiste keuken verkopen is een heel proces: adviseren, ontwerpen en plannen. Lijkt het je gaaf om droomkeukens voor klanten te realiseren? Dan is dit je baan!

Naast dat je jezelf herkent in onze waarden, een passie hebt voor woninginrichting en staat te trappelen om jezelf en IKEA verder te ontwikkelen, voldoe je aan de volgende voorwaarden:
• Je hebt commerciële advieservaring opgedaan in de Retail en bent een echte verkoper.
• Je bent klantgericht: je hebt een open en vriendelijke uitstraling en je voelt goed aan hoe een klant benaderd wil worden;
• Je bent technisch ingesteld: je bent handig met computerprogramma’s en je hebt affiniteit met het lezen en maken van keukentekeningen en bent daarbij in staat dit te vertalen naar de wensen van de klant;
• Je bent flexibel inzetbaar, zowel overdag als op avonden, zowel door de week als in het weekend.
• Je kan de klant van A tot Z begeleiden in het proces van het kopen van een keuken, van het verwelkomen van de klant op de afdeling tot het moment dat ze in hun nieuwe keuken staan te koken!

WAT JE DAGELIJKSE WERKZAAMHEDEN ZULLEN ZIJN

Als verkoopmedewerker keukens adviseer je onze klanten op een deskundige en eerlijke manier en help je hen bij het realiseren van een droomkeuken.

Hoe je dag eruit zou kunnen zien: je start je werkdag met een kort overleg waarin de cijfers van de vorige dag en de bijzonderheden van deze dag worden doorgenomen. Tevens wordt gekeken hoe het staat met de geplande afspraken van die dag. Een afspraak duurt 2 uur, dus dat betekent dat je dit gesprek goed moet plannen. Als eerst sta jij op de afdeling, om de klanten die spontaan langskomen te helpen. De eerste klant loopt over de afdeling en je helpt hem met het uitzoeken en samenstellen van zijn nieuwe droom keuken. Met jouw kennis van het keukensysteem maak jij een tekening in het keukenplanprogramma die exact aansluit op de wensen van de klant.

Daarnaast wordt je keer op keer uitgedaagd om de verwachtingen van de klant te overtreffen. Door de juiste vragen te stellen, help je de klant bij het maken van de juiste keuzes in stijl, indeling en budget. Na de lunch komt de klant met een geplande service binnen lopen en je begroet deze klantvriendelijk. Direct na deze klant heb je ook nog een remote planning, iemand die via videocall vanuit huis een keuken wil laten tekenen. Je laatste uurtje van de dag is aangebroken, terwijl jij opruimt in de keukenaccessoires shop help jij nog een laatste kant bij het uitzoeken van een kraan.Wij zijn wereldleider op het gebied van woninginrichting en zijn trots op onze waarden en Zweedse cultuur. Samen werken we elke dag aan onze visie om een beter dagelijks bestaan voor zoveel mogelijk mensen te creëren.

IKEA Amersfoort is de 11e IKEA store die in Nederland in 2006 is geopend. Met zo'n 380 collega's zorgen we er dagelijks voor dat onze store het bezoeken waard is!

WAT VERDER BELANGRIJK IS

Als je in deze rol bij ons aan de slag gaat dan kan je o.a. het volgende van ons verwachten:
• Wij zijn trots op onze informele, open werksfeer waarin jouw mening telt;
• IKEA biedt jou een opleiding waarmee je alles leert over het ontwerpen en verkopen van IKEA-keukens;
• Je ontvang interessante extra’s waaronder onregelmatigheidstoeslagen, een dertiende maand en personeelskorting.

Ben je enthousiast geworden en zie jij jezelf in deze rol? Fantastisch! Upload je CV en geef in jouw motivatiebrief (je motivatiebrief voeg je toe in het uploadveld onder “Deel wat meer” op de sollicitatiepagina) in ieder geval antwoord op de volgende 3 vragen:
• Kun je toelichten wat je aanspreekt in deze vacature?
• Kun je toelichten waarom jij een echt commercieel talent bent?
• Hoe denk je de verwachtingen van onze klant te gaan overtreffen?

Een integriteitscontrole via het waarschuwingsregister van de Stichting Fraude Aanpak Detailhandel is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Wij kijken uit naar je sollicitatie!